Menu

10 ГОДИНИ ГАРАНЦИЯ С TOYOTA RELAX
 • relax label

Новата 10 годишна гаранция става стандартна за всички модели Toyota без допълнително доплащане и влиза в сила за всички поръчки на Toyota от 1-ви Юни 2021

Досегашната гаранция 6 години или 200 000 км се удължава с още 4 години без промени в обхвата на покритието и администрирането й. На практика, всички нови автомобили от марката Toyota след 1-ви Юни 2021 продадени като нови ще разполагат с 3 години/100 000 км  фабрична гаранция от производителя + 7 години/100 000 км допълнителна гаранция осигурена директно от Toyota Motor Europe  и Тойота Балканс, официални представители на марките в Европа и България.

Предимства

Основните предимства на тази гаранция, предоставена директно от Toyota Motor Europe пред предлаганите на българския пазар удължени гаранции са:

Комплексност на покритието на гаранцията, съобразено с философията на Toyota, че клиентът е на първо място. Едновременно с това бързо взимане на решение за гаранционен ремонт, директно от Оправомощените Сервизи на Toyota в България. Полза за клиентите е и улесненото администриране на гаранцията, идентично със заводската.

Разбира се клиентите на Toyota, ще са сигурни в стриктното спазване на всички стандарти и процеси за извършване на ремонт, предписани от производителя, Toyota Motor Corporation и за всеки автомобил Toyota ще се поддържа пан-европейска Електронна Сервизна Книжка.

Новата 10 годишна гаранция получава разширение на покритите групи елементи от 203 на 212,  разделени в 17 основни секции, подробно изброени в Сертификата за право на удължаване на фабричната гаранция на производителя.

В рамките на тези 17 включени секции е важно е да се подчертае, че 10годишната удължена покрива включително дюзите и турбината при дизеловите двигатели, както и повечето елементи от окачването на автомобилите.
Поради това 10 годишната гаранция на Toyota е една от най-комплексните и всеобхватни гаранции както в България така и в Европа, която осигурява пълно спокойствие на клиентите!

Основните елементи, които не се покриват от удължената гаранция са:

 • Акумулатор
 • Амортисьори
 • Части на съединител
 • Изпускателна система
 • Всички гумени уплътнения
 • Проникване на вода в купето
 • Износени и скъсани детайли 
 • и други елементи, които не са включени в Сертификата за Удължената Гаранция

Основните параметри при администриране на 10 годишната удължена гаранция на Toyota са:

 • За целия гаранционен период на автомобилите, администратирането на заводската и удължената гаранция се извършва по един и същи начин от Оправомощените Сервизи на марките.
 • За периода на заводската гаранция 3 години или 100 000 км. са валидни условията, посочени в Гаранционната и Сервизна Книжка на автомобила, а за периода на удължената гаранция, от третата до десетата година и от 100 000 км до 200 000 км са валидни условията, посочени в Общите условия на Toyota Relax.
 • Гаранционните ремонти се извършват по стриктните стандарти на Toyota за сервизиране и ремонт на автомобилите.
 • Единственият ангажимент на клиентите за периода на гаранцията ще бъде да спазват стриктно плана за периодични технически прегледи определен от производителя, като за периода на удължената гаранция след всяко извършване на такъв преглед, на автомобила ще се активира автоматично гаранция Toyota Relax до настъпването на следващото по сервизен план Техническо обслужване спрямо предписанията на производителя.
 • По време на целия гаранционен период от 10 години, се поддържа Електронна Сервизна Книжка на автомобилите за направените периодични технически обслужвания. С други думи няма да е необходимо клиентът да доказва с хартиен носител, че е обслужвал коректно автомобила си при възникването на гаранционен проблем, а оправомощените сервизи ще могат по електронен път да го проверят. 
 • Транспортирането до най-близкия сервиз на Toyota при гаранционен проблем се покрива от производителя само в обхвата на заводската гаранция 3 години или 100 000 км.
 • Заводската гаранция 3 години или 100 000 км е с пан-европейско покритие, спрямо описанието в Гаранционната и Сервизна Книжка, а от третата до десетата администрирането на гаранционните искове може да се  извършва само в Оправомощените Сервизи на Toyota в България, Румъния, Македония и Албания, като за гаранционни събития възникнали извън посочените държави се прилагат условията посочени в Общите условия на Toyota Relax.

10 Години Безплатна Грижа за Хибридната Батерия

От всички основни агрегати в автомобилите единствено хибридната батерия не се покрива от удължената 10 годишна гаранция. За нея Тойота Мотор Европа и Тойота Балканс предлагат отделна, още по-добра програма: 10 Години Безплатна Грижа за Хибридната Батерия, която гарантира на клиентите пълно спокойствие за безупречната работа и високата пазарна стойност на техния Toyota хибрид отново за цели 10 години!

Програмата 10 Години Безплатна Грижа за Хибридната Батерия става стандартна за всички хибридни модели Toyota без допълнително доплащане и влиза в сила за всички поръчки на Toyota от  – 17 октомври 2015
Заводската гаранция на всички компоненти на хибридната система на Toyota и Lexus, включително на хибридната батерия е 5 години или 100 000 км.

10 Години Безплатна Грижа За Хибридната Батерия е революционна програма, която удължава грижата за хибридната батерия от петата до десетата година, като гарантира на клиентите на Toyota и Lexus пълно спокойствие за безупречната работа и високата пазарна стойност на техния хибриден автомобил за цели 10 години!

Програмата включва 5 последователни, напълно безплатни диагностични теста на хибридната система, придружени от сертификати, всеки от които удължава грижата за хибридната батерия с още 1 година или 15 000 км и осигурява безплатна смяна на батерията при евентуален дефект.

 
 • toyota web garantiya 555x249 tcm 3020 240368

Удължената 10 годишна гаранция  продължава да покрива 212 групи елементи в автомобилите, разделени в 17 основни секции, подробно изброени в Сертификата за право на удължаване на фабричната гаранция на производителя :

   1. Двигател

   2. Горивна система (бензин)

   3. Горивна система (дизел)

   4. Охлаждаща система

   5. Механична скоростна кутия

   6. Автоматична скоростна кутия

   7. Разпределителна кутия и Диференциали

   8. Задвижване

   9. Окачване

10. Кормилно управление

11. Спирачна система

12. Климатична система / Парно

13. Електрическа система

14. Каросерия

15. Хибридни компоненти

16. Водородни компоненти

17. EV компоненти

 

 

ТОЙОТА ТИКСИМ ЕООД Пазарджик

Пазарджик

ТИКСИМ ЕООД Пазарджик

ул. "Стефан Стамболов" 38
4400, Пазарджик
t. Продажба автомобили: 034 403 320; Сервиз: 034 403 310
e. sales-manager@tixim-pz.toyota.bg
Покажи на картата

Налични услуги:

Автосалон, Сервиз, Рез.Части, Авторепаратурен сервиз, Бояджиен сервиз

Застрахователни услуги

 

РАБОТНО ВРЕМЕ:
Понеделник-Петък: 09:00-18:00

Video Title

Video Slug